Verhuistip 6

Verhuistip 6

#TIP6 #verhuistip #handig #helpingpeople
Het ontdooien van je vriezer, zo’n klusje waar je enorm tegenop ziet, valt eigenlijk best mee.
Overtollig ijs in de vriezer ontstaat doordat watermoleculen in de lucht vastvriezen aan de koude delen van de diepvries. In de zomer ontstaat er makkelijker overtollig ijs in de vriezer doordat de warme lucht vaak meer watermoleculen bevat. Let er ook op dat het deurtje niet op een kiertje staat, hierdoor kunnen de watermoleculen van buiten makkelijk naar binnen en bevriezen. Extra ijs kan zicht snel vormen als je warme producten in de vriezer plaatst, hier komt vaak een damp af en bevriest makkelijk.
Zo ontdooi je de vriezer

  1. Zet je vriezer uit.
  2. Haal diepvries leeg.
  3. Pak een plantenspuit of iets wat hiervoor door kan gaan (een lege glassex-fles of iets dergelijks) en vul deze met heel heet water. Voeg eventueel een beetje allesreiniger toe.
  4. Leg een handdoekje in je vriesvak.
  5. Spuit op het aangekoekte ijs.
  6. Bik het loslatende ijs eraf met het liefst een plastic of houten spatel. Gebruik nooit een scherp mes! De kans is groot dat je uitschiet en dwars door de koelelementen in de wanden prikt.
  7. Binnen tien minuten moet je vriesvak ijsvrij zijn
  8. Neem het overtollige water af met een doekje
  9. Droog het na met een schone doek
  10. Zet de diepvriezer weer aan
  11. Vul hem weer met je producten. Veeg wel even het ijs op de producten af.

Et voila! Je hebt een leeg en schoon vriesvak!

Hoe komt het ijs in mijn vriezer?
Vooral in de zomer ontstaat snel ijs in je vriezer.  Dit komt doordat watermoleculen in de lucht vastvriezen aan de koude elementen van je diepvriezer. In de zomer is sprake van warmere lucht en daar zitten meer watermoleculen in. Dit is ook precies de reden waarom je altijd de vriezer moet ontdooien als de deur per ongeluk op een kier is blijven staan. Warme lucht is binnengedrongen en ijsvorming is het gevolg.

 
Bespaar energie: ontdooi de diepvries
De ijsvorming is niet alleen hinderlijk. Het vreet letterlijk energie. Je verbruikt 10 procent meer als een laagje van slechts twee millimeter op het vrieselement zit. Regelmatig ontdooien voorkomt een hoge energierekening en zorgt ook dat schadelijke bacteriën en schimmels niet in het ijs kunnen groeien.

Like HypotheekCompany Helping People en ontvang álle verhuis tips & tricks.

Bron: lifehacking.nl


Terug naar overzicht Actueel