5 tips om na de vakantie weer fris aan de slag te gaan

5 tips om na de vakantie weer fris aan de slag te gaan

We kennen allemaal het gevoel wat je voor de eerste school- of werkdag hebt: je bent blij om weer in het normale ritme te komen. Lekker bijkletsen met collega’s en klasgenoten, maar het huiswerk, het overwerken, het dagenlang achter de computer zitten en het gevoel dat van alles moet overschaduwd vaak de leuke dingen.

Toch moet je er ook echt weer aan geloven, dus kun je er beter iets leuks van maken. En met de volgende tips, moet dat zeker weten gaan lukken. 🙂

1. Focus je op de toekomst

Waarom gaan we eigenlijk naar school? En waarom willen we zo goed presteren op ons werk? Dat heeft vaak allemaal met de toekomst te maken. Hoewel mindful leven belangrijk is, moet je nu soms dingen doen zodat je er later in je leven profijt van hebt.

Wat betreft een opleiding is dat heel duidelijk: met een bepaald diploma kun je het werk gaan doen wat je leuk vindt en het bijbehorende salaris. Op het werk lijkt dat soms anders te liggen, maar niets is minder waar. Ook al lijkt het of er geen doorgroeimogelijkheden zijn bij het bedrijf waar je nu werkt; het valt anderen heus wel op hoe hard jij werkt en warvoor kwaliteit je aflevert. Wie weet wat jij daar in de toekomst aan gaat hebben.

2. Normaal is goed genoeg

De uitspraak doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg is iedereen wel bekend. Soms is onze Nederlandse nuchterheid wat te bescheiden, maar ‘normaal’ doen is soms wel heerlijk rustgevend.

In september zit iedereen weer in zijn of haar normale ritme en de kinderen gaan weer naar school. Het ritme waar je zo aan bent gewend, komt langzaam terug en dat zorgt voor rust; zowel in je hoofd als in praktische zin. Rust en regelmaat zijn niet voor niets twee belangrijke waarden als het aankomt op een mindful leven.

3. Nut(teloos)

Op vakantie gaan is heerlijk en duurt altijd veel te kort. Maar waarschijnlijk is dat juist de reden dat we er zo van genieten. Tijdens jouw vakantie kun je onbezorgd een paar weken helemaal niets doen en lekker luieren. Maar hoe langer je niets doet, hoe nuttelozer je je gaat voelen; je blijft langer in bed liggen, hebt minder zin om dingen te ondernemen en zelf een klein klusje als de was doen lijkt al een hele opgave.

Juist omdat je geen actieve levensstijl meer gewend bent, lijkt alles moeilijker en zwaarder. Hoewel de eerste werk- of schooldag misschien heel zwaar aanvoelt, zul je je actiever en energieker voelen na de eerste weken van september. Echt waar, geloof me!

4. Een goede voorbereiding..

..is zoals altijd het halve werk. Door je goed voor te bereiden op de eerste werkdag kun je er aan wennen dat het ‘gewone’  leven weer gaat beginnen. Kies alvast een leuke outfit uit, geef jezelf de avond voor de eerste dag een uitgebreide beauty behandeling en bedenk wat voor lekkers je mee gaat nemen voor de pauze. Zie het positieve er van in en leg je er bij neer dat alle begin – zeker na een heerlijke vakantie – moeilijk is, maar dat het uiteindelijk vaak meevalt.

Bron: https://stofzuigerzen.nl/


Like HypotheekCompany Helping People


Terug naar overzicht Actueel