Energielabel huis verplicht in 2015

Energielabel huis verplicht in 2015

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om bij verkoop, oplevering van de woning en bij verhuur een definitief energielabel af te geven. Heb jij een woning? Dan heb je uiterlijk in de maand februari een voorlopig energielabel ontvangen. Bij verkoop of verhuur dien je deze om te zetten naar een definitief label.

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is. Zo krijg je informatie over vloerisolatie, verwarming en ramen. Krijg je een label A? Dan is het huis het energiezuinigst. Label G is de laagste categorie en derhalve het minst zuinig. Ook krijg je tips hoe je een huis energiezuiniger kunt maken. De geldigheid van een label is maximaal 10 jaar.

Heeft een energielabel ook voordelen?

Het energielabel is vanaf nu verplicht, maar biedt ook voordelen. Zo kan het gunstig zijn voor de verkoop– of verhuurpijs. Een groen energielabel kan ook de verkoop/verhuur versnellen.

Hoe krijg je een definitief energielabel?

Begin dit jaar heb je een voorlopig label ontvangen. Wil jij deze omzetten naar een definitief label? Dan kan dat via de website energielabelvoorwoningen.nl. Daar vind je tevens antwoord op veelgestelde vragen.


Terug naar overzicht Actueel