Huis kopen? Doe het juist nu!

Huis kopen? Doe het juist nu!

De NMV Open Huizen Dag staat weer voor de deur. Aanstaande zaterdag 30 september kun je tussen 11 en 15 uur veel huizen zonder afspraak geheel vrijblijvend bezichtigen. Twijfel je of dit hét juiste moment is om een huis te kopen? HypotheekCompany geeft je graag 4 redenen waarom je juist nu actie dient te ondernemen.

1. Profiteer nu van een lage maandlast

De hypotheekrente is nog steeds historisch laag. Voor jou de kans om voordelig te financieren en misschien wel te kiezen voor een koopwoning in plaats van huren. Naast de hypotheekrente wil HypotheekCompany je ook graag wijzen op het belang van de voorwaarden. Op basis van jouw wensen en behoefte vergelijken onze adviseurs alle aanbieders in het assortiment en maken ze een advies dat het beste bij jouw situatie past.

2. Kosten koper nu nog meefinancieren

De maximale hypotheek die je kunt lenen is op dit moment nog 101% van de woningwaarde, maar daalt per 1 januari 2018 naar 100%. Dit betekent dat je dan meer eigen geld dient in te brengen om de kosten koper zoals makelaarskosten, taxatiekosten en notariskosten te betalen. Hoeveel dit is verschilt per situatie. Gemiddeld kun je denken aan 5 ot 6 procent van de koopsom; al gauw meer dan 10.000 euro.

3. Profiteer nu nog optimaal van de restschuldfinanciering

Vanaf 1 januari 2018 is restschuldfinanciering niet meer fiscaal aftrekbaar. Verkoop je voor 2018 jouw woning dan magjeu nog maximaal 15 jaar na de verkoopdatum de betaalde rente en financieringskosten aftrekken.

4. Nu kopen voor een goede prijs

Het gaat weer goed op de woningmarkt. Huizen worden steeds sneller verkocht en de verwachting is dat de prijzen de komende jaren zullen blijven stijgen. Ga dus nu op zoek en wellicht koop je jouw droomhuis nu nog voor een goede prijs.

Kortom: 4 redenen om niet te wachten, maar nu actie te ondernemen. De adviseurs van HypotheekCompany helpen je graag met al jouw financiële vragen. Klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt en neem vandaag nog contact op.


Terug naar overzicht Actueel