Hypotheekrente en de glazenbolcup

De Tour kende een ongelooflijk mooie start in Nederland. Mensen kwamen van ver om dit circus te aanschouwen. En wat te denken van alle tourspellen waar mensen aan mee te doen al dan niet samen met collega’s. Een vast item ‘s morgens bij de koffieautomaat om de tussenstand even te bespreken en niet te vergeten de voorspellingen van de touretappe die komen gaat in de glazenbolcup.

Maar wat te denken van de glazenbolcup in combinatie met de hypotheekrente? Jaren geleden riepen we allemaal al dat de rente nog nooit zo laag is geweest en alleen maar zou gaan stijgen. En wat gebeurde er? De rente daalde alleen nog maar verder. Wat te denken van nu 10 jaar NHG voor 2,15%. Wie had dat gedacht? Toch kunnen we ook nu de glazen bol er weer bij gaan pakken. Een aantal grote partijen hebben sinds de NHG wijzigingen per 1 juli 2015 de hypotheekrente verhoogd. Hebben zij de sprint aangetrokken, is het een kleine damarage, volgen de anderen of blijft het een kleine kopgroep? Wie zal het zeggen.

De hypotheekrente is over een aantal jaren gezien misschien wel te vergelijken met een hele mooie touretappe. Een paar bergen van de 4% categorie en nu zelfs de 2% categorie. Dat de echte grote afdaling voorbij is, dat is wel een feit, maar zijn de eerste stappen gezet voor een nieuwe bergetappe? Wisten we het maar!

Het is net als de glazenbolcup een mooie uitdaging om te voorspellen en achteraf zullen we het weten. Wil je toch eens kijken of oversluiten voor jou zinvol is of weten hoeveel je kunt lenen? Bereken het op www.hypotheekcompany.nl of bel een adviseur bij jou in de buurt. Ons peloton bestaat uit 100 kantoren. Ze helpen je met al jouw financiële vragen. Maak kennis met HypotheekCompany Helping People.


Terug naar overzicht Blog