Lekker de BBQ aan!

Lekker de BBQ aan!

Ook tijdens een zomerse barbecue kun je rekening houden met het milieu. Als je de bbq slim gebruikt, komen er geen schadelijke stoffen in de lucht. Dat is beter voor je gezondheid en voor het milieu.

Milieuvriendelijk barbecueën houdt in dat je niet alleen maar vlees grilt. Denk ook aan groentespiesen, salades, brood en saus. Verder is het belangrijk dat je niet te veel inkoopt, anders moet je waarschijnlijk veel weggooien of tegen je zin opeten. Wees zuinig met brandstof. Kies een barbecue die niet te groot is, dat bespaart brandstof.

Tips milieuvriendelijk barbecueën

1
Koop een barbecue die niet te groot is. Zo gebruik je niet te veel brandstof.

2
Wees zuinig met de brandstof.

3
Kies voor een milieuvriendelijk menu: vlees(vervangers) en vissoorten die het milieu minder belasten, en groenten, brood en sausjes in plaats van vlees.

4
Zorg dat je geen voedsel verspilt. Koop op maat in en laat het eten zo lang mogelijk afgedekt in de koelkast staan. Zet restjes eten ook snel weer terug in de koelkast. Of rooster ze op de barbecue en bewaar ze voor de dag erop.

5
Elektrische barbecues en gasbarbecues geven minder rook dan barbecues met houtskool of briketten. Kokosbriketten zijn schoner dan houtskool omdat ze minder vluchtige stoffen bevatten.

6
Gebruik je houtskool of kolenbriketten? Kies dan voor producten met FSC- of PEFC-keurmerk. Het hout daarvoor komt uit verantwoord beheerde bossen.

7
Denk aan jouw gezondheid en die van anderen: laat voedsel niet langer dan nodig buiten de koelkast, en probeer rookoverlast voor de buren te voorkomen.

Bron: milieucentraal.nl


Like HypotheekCompany Helping People en ontvang álle tips & tricks.


Terug naar overzicht Actueel