Wat moet jij weten over NHG in 2018

Wat moet jij weten over NHG in 2018

Ben jij op zoek naar een woning, wil je verbouwen, hoe zit het met energiebesparende voorzieningen en wel of geen NHG? Per 1 januari 2018 wijzigen de voorwaarden voor het sluiten van een hypotheek met NHG. HypotheekCompany helpt je graag. In dit artikel een aantal belangrijke wijzigingen.

Hogere kostengrens

Vanaf 1 januari 2018 stijgt de kostengrens naar € 265.000,=. Dit is een stijging van maar liefst 8%. Zo komen ook duurdere woningen in aanmerking voor NHG. En voor woningen waarin geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen stijgt de NHG kostengrens naar maximaal € 280.900,=. Deze extra financieringsruimte moet wel volledig besteed worden aan de energiebesparende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een HR-ketel, isolatie van vloer, dak of muren, HR++ beglazing of zonnecellen).

Borgtochtprovisie

Kies jij voor een hypotheek met NHG dan betaal je een eenmalige premie. Dit heet ‘borgtochtprovisie’. In 2018 is dit, net als nu in 2017, 1 procent van het totale hypotheekbedrag. Bij een lening van € 200.000,= betaal je voor NHG financiering € 2.000,=. Voor dit bedrag profiteer je van de voorwaarden van NHG als je door onvoorziene omstandigheden niet in staat bent de hypotheek te betalen.

Verplicht overlijdensrisicoverzekering

In veel gevallen is het nu bij een hypotheek met NHG verplicht om ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit is in 2018 niet langer verplicht. Samen met jouw HypotheekCompany adviseur kun jij bepalen hoe om te gaan met de financiële risico’s bij overlijden.

Oversluiten

Heb je nu een bestaande hypotheek zonder NHG? In 2018 is het mogelijk om deze bestaande hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met NHG. Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden. Het moet gaan om een hypotheek met meer gunstige condities. Denk bijvoorbeeld aan een langere rente.

NHG 2017 vs. 2018

Wil je nu een huis kopen of is het verstandig om te wachten tot 2018? Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies afgestemd op jouw situatie. Bel vandaag nog een HypotheekCompany vestiging bij jou in de buurt voor meer informatie of maak een afspraak. Dat is HypotheekCompany Helping People.

 


Terug naar overzicht Actueel