Voorkomen is beter dan verkopen; kies voor NHG

Voorkomen is beter dan verkopen; kies voor NHG

Stel je je eens voor, je hebt jouw droomhuis gevonden, een goede baan en geniet sinds enige tijd heerlijk met het hele gezin op jullie nieuwe plek. Een droomscenario zou je zeggen. Maar wat als opeens het bedrijf waar je werkt of dat van jouw partner failliet gaat? Of jij en jouw partner besluiten uit elkaar te gaan? Laat staan als een van jullie overlijdt? Ben je dan gedwongen om de woning te verkopen en blijf je met een restschuld zitten? Maar liefst 4700 huishoudens hebben het afgelopen jaar hun huis gedwongen moeten verkopen met als belangrijkste oorzaak echtscheiding of werkloosheid.

Kies voor NHG

Gelukkig is er een oplossing om de financiële gevolgen te beperken. Sluit een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG is een garantie die je kunt krijgen als je een hypotheek afsluit voor het kopen of het verbouwen van een huis. Je betaalt hier eenmalig voor (2015: 1% over het totale hypotheekbedrag). Met NHG beperk jij financiële risico’s en weet je zeker dat de hypotheek past bij jouw inkomenNHG zorgt ervoor dat je niet met een restschuld blijft zitten en is daarnaast ook nog eens voordeliger door de rentekorting.

En zijn er veranderingen in jouw persoonlijke omstandigheden die van invloed zijn op de financiële situatie? Dan kun je vertrouwen op NHG. Denk hierbij aan scheiden, arbeidsongeschiktheid of je baan kwijtraken. Allemaal redenen waardoor je wellicht de hypotheek niet meer kunt betalen. NHG denkt met je mee en kijkt samen met de geldverstrekker of er mogelijkheden zijn om de hypotheek weer betaalbaar te maken. Wellicht is behoud van de woning dan mogelijk en is kan verkoop worden voorkomen. En is verkoop wel de enige optie en blijf je met een restschuld zitten? Dan kan NHG deze kwijtschelden.

Meer weten over NHG?

Ben jij benieuwd of je in aanmerking komt voor NHG of wil je meer informatie? De HypotheekCompany adviseur bij jou in de buurt helpt je graag. Daarnaast vind je op de website van NHG ook een NHG consumentenfolder met nadere informatie.


Terug naar overzicht Blog