Rentemiddeling of oversluiten?

Rentemiddeling of oversluiten?

De media staat vol met kreten zoals rentemiddeling of oversluiten. Wat is het precies? HypotheekCompany helpt.

Historisch lage hypotheekrente

De hypotheekrente is historisch laag. Goed nieuws voor starters op de woningmarkt. Als huizenbezitter wil jij hier uiteraard ook graag van profiteren. Wat te denken van een tarief van 10 jaar met NHG voor 1,90% (april 2016). Wat kun je doen? Je leest het hier.

Rentemiddeling of oversluiten?

Wil je de hypotheekrente tijdens de looptijd verlagen? Dan kun je kiezen tussen oversluiten of rentemiddeling. Bij oversluiten wordt een nieuwe hypotheek (met een lagere rente) afgesloten waarmee de oude hypotheek wordt afgelost. Bij rentemiddeling wordt de huidige hypotheekrente gemiddeld met de actuele rente.

Oversluiten

Is oversluiten voor jou interessant? HypotheekCompany helpt jou graag om jouw situatie in beeld te brengen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de boete die door bank in rekening wordt gebracht. Deze boete is afhankelijk van de nog resterende duur van de rentevastperiode, en het renteverschil tussen de rente die je betaald en de huidige rente. Ook moet je rekening houden met financieringskosten zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Het is dus goed zaak om samen met een adviseur in beeld te brengen of de lagere maandlasten opwegen tegen de eenmalige kosten.

Rentemiddeling

Er zijn ook banken die een alternatief bieden, namelijk rentemiddeling. Bij rentemiddeling wordt de boeterente niet in één keer in rekening gebracht, maar als het ware uitgesmeerd over de nieuwe rentevastperiode. Niet bij alle banken is rentemiddeling nodig. Onze adviseur vertellen je graag of het kan.

Onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over rentemiddeling of oversluiten? Kies voor een onafhankelijk adviseur van HypotheekCompany. Met 100 vestigingen in Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt. Samen met jou kijken ze naar jouw persoonlijke situatie en wensen. Zoek hier een adviseur bij jou in de buurt en maak kennis met de Helping People van HypotheekCompany.


Terug naar overzicht Actueel