Een schone vloer? Met deze 3 tips is het echt super simpel! #helpingpeople

Een schone vloer? Met deze 3 tips is het echt super simpel! #helpingpeople

Kurk
Natuurlijke vloeren zijn prachtig, maar ze zijn makkelijk te beschadigen, vooral met water. Maak de vloer eenmaal per week schoon met een oplossing van 1/4 kop azijn, een druppel afwasmiddel en warm water in een spuitfles. Het is belangrijk dat er geen zeepsop ontstaat. Veeg het vervolgens af met een microfiber doekje. Mocht er vaker gemorst worden dan is het verstandig om dit direct af te nemen met een doekje.

Laminaat
Laminaatvloeren lijken op hardhout, maar het is belangrijk om ze op een andere manier te reinigen. Gebruik geen vocht! Dit kan namelijk onder de planken komen en het laminaat verpesten. In plaats daarvan kan er gekozen worden voor een droge dweil en voor een kleine mors kan er wel een vochtige doek gebruikt worden.

Hardhout
Hardhouten vloeren zijn mooi en elegant. Je kunt ze het beste waxen, want onbehandeld hout mag niet worden gewassen. Zo vaak mogelijk vegen of afnemen net als bij een laminaatvloer zal het hardhout goed houden. Ook kan er gekozen worden voor een mengsel van azijn, vaatwasser zeep en warm water voor de snelle schoonmaak. Een vochtige mop en een microfiber doekje helpt de vloer sneller te drogen.

Tegels
Tegels zijn hetzelfde schoon te maken als vinyl: meng 1/4 kop azijn, 1 druppel afwasmiddel en warm water in een spuitfles en veeg het schoon met een microvezel mop of doek. Voor een diepe reiniging is stomen ook toepasbaar.

Tapijt
Het reinigen met wasmiddel en water werkt in principe altijd! Maar ook heb je een eenvoudigere variant, dat is het mengen van gelijke delen azijn en zuiveringszout tot er een dikke pasta ontstaat. Het mengsel is te verdunnen met warm water waardoor het makkelijk in te wrijven is met een spons of een oude tandenborstel.

Makkelijk toch!

Bron: http://wp.tipsenweetjes.nl/


Like HypotheekCompany Helping People


Terug naar overzicht Actueel